Híreink

Leadec Kft.: 2019-ben kétszámjegyű növekedés

Győr, 2020. július 21. – A Leadec magyarországi vállalata 2019-ben folytatta növekedését: értékesítésének a megelőző évhez képest 14 százalékos növelésével 8,7 milliárd forintos árbevételt ért el. Az adózás utáni eredmény is pozitív, amelyhez egyebek között hozzájárultak a korábban végrehajtott átfogó technológiai és informatikai beruházások is – áll a győri székhelyű vállalat ma nyilvánosságra hozott mérlegbeszámolójában.

Leadec Kft.: 2019-ben kétszámjegyű növekedés

A nemzetközi Leadec csoporthoz tartozó vállalat a magyarországi autóipar vezető szolgáltatója, amely a létesítmények és az azokban folyó termelés zökkenőmentessége érdekében végez szerteágazó tevékenységet.

A Leadec Kft. szolgáltatásai az elektromos rendszerek kivitelezésétől a karbantartáson keresztül az üzemen belüli logisztikai szolgáltatásokig terjednek. A vállalat 2019-ben 8,7 milliárd forint árbevételt (2018-ban 7,6 milliárd forint) és 14 százalékos növekedést ért el. Az eredmény az árbevétel százalékában kifejezve is figyelemre méltó. A társaság 2019-ben telephelyeinek számát a győri, kecskeméti, szentgotthárdi, szombathelyi és miskolci mellett a Makláron alapított hatodikkal bővítette. A gyarapodó feladatok ellátása érdekében a kft. 20%-kal növelte munkavállalóinak létszámát.

Több megrendelés – új beruházások

Dákai Ferenc ügyvezető igazgató elmondta, hogy a magyar autóipar évről-évre növekvő értékű megbízásokkal látja el a Leadec Kft.-t, amelynek árbevétele folyamatosan növekszik. A 2019. évi kiugró teljesítményben szerepet játszottak azok a jelentős technológiai és informatikai beruházások, amelyeket a társaság a megelőző évben hajtott végre.

Koronavírus válság

Az ügyvezető igazgató kitért arra, hogy a COVID-19 járvány a Leadec Kft.-t is erőteljesen érintette. A vállalat létszámának mintegy harmada állásidőre kényszerült, 10%-a otthonról, vagy otthoni készültségben végezte munkáját. Szakembereinek megőrzése érdekében a Leadec sikerrel vett rész munkahelyvédelmi pályázatokon, amelyeken eddig összesen 45 millió forint támogatást kapott.

2020 – kilátások

Dákai Ferenc végezetül elmondta, hogy a gazdasági környezet lassú élénkülése és az utóbbi hónapok tapasztalatai alapján 2020-ra a tavalyihoz hasonló árbevételt prognosztizál. A járvány kedvezőtlen hatásai ellenére a nemzetközi Leadec csoport Győrben megkezdte a szolgáltató központjának létrehozását, amely az első győri SSC lesz. A projekt megvalósításához állami támogatás igénybevételét tervezik. Az előkészítés elkezdődött, az első 40 magasan képzett munkavállaló online felkészült feladataikra és megkezdte az első nemzetközi megbízások teljesítését. A szolgáltató központ létszáma a további ütemekben közel 80 főre növekszik.

Hungary A jövő elvárásaihoz igazodva: a Leadec Kft. 25 éve stabilan a magyar piacon

Pannonhalma, Győr, 2019. szeptember 12. – A Leadec Kft. 1994. óta az autóipar erős partnereként működik Magyarországon. Szeptember 12-én a győri vállalat megalakulásának évfordulója alkalmából Pannonhalmán megrendezett konferencián az autóipar vezető képviselői és politikusai az ágazat jelenlegi és jövőbeni kihívásairól értekeztek.

Hungary A jövő elvárásaihoz igazodva: a Leadec Kft. 25 éve stabilan a magyar piacon

A Leadec Kft. sikertörténete 25 évvel ezelőtt Győrben indult. Mára a vállalat egy közel 700 hazai munkavállalót foglalkoztató, győri, kecskeméti, szombathelyi, szentgotthárdi és miskolci telephelyekkel rendelkező szolgáltató vállalattá növekedett. A cég telephelyeinek hálózata néhány hete tovább bővült: szakemberei Makláron azokban a gyártó- és logisztikai csarnokokban vették át a létesítményüzemeltetés feladatát, ahol kormányművek készülnek a gépjárműgyártók számára. A Leadec Kft. megalakulása óta szolgáltatásainak körét és tapasztalatait is folyamatosan bővítette, így ma az elektromos berendezések telepítésétől és karbantartásától a belső logisztikai feladatokig olyan műszaki szolgáltatást kínálnak, amely a folyamatokat gördülékennyé és hatékonnyá teszi a telephelyeken.

„Vállalatunk minden területen a fejlett technológiai megoldások alkalmazására koncentrál” – mondta Dákai Ferenc, a Leadec Kft. ügyvezető igazgatója. „Ezek közé tartozik a gyártás területén például az előre tervezett karbantartás, vagy a logisztikában a vezető nélküli közlekedési rendszerek. Mindezekkel folyamatosan növelni tudjuk a gyárak rendelkezésre állását és optimalizáljuk a folyamatokat.” Az anyavállalat globális hálózatának tagjaként a Leadec Kft. szakemberei hasznosíthatják a meglévő átfogó technikai tudást és tapasztalatokat szerezhetnek nemzetközi projektekben alkalmazott Ipar 4.0 megoldásokkal kapcsolatban, illetve különböző ügyfélprojektekben.

A Leadec Kft. a szolgáltatási területein rendkívül fontosnak tartja a fenntarthatóságot és számos tevékenységével bizonyítja, hogy az ipari szolgáltatások nyújtása együtt járhat a természeti erőforrások védelmével. A Leadec Kft. Magyarország jó vállalati polgáraként nehéz sorsú gyermekekkel foglalkozó szervezeteket is támogat.

 

Kivételes szimpózium Pannonhalmán 

Vezető iparági, üzleti és politikai szakértők vettek részt a Leadec Kft. megalakulásának 25. évfordulója alkalmából Pannonhalmán megrendezett konferencián. A több mint száz vendégnek György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, valamint Markus Glaser-Gallion, a Leadec vállalatcsoport vezérigazgatója tartott előadást, egyeztetve nézeteiket az autógyártás előtt álló jelenlegi és jövőbeni kihívásokról. AZ államtitkár elmondta, hogy az elmúlt kilenc évben megduplázódott a járműipar teljesítménye Magyarországon. A világban Magyarországon a második legmagasabb, 70 százalékos a belföldi iparban a high-tech ipar aránya, csak Dániában nagyobb mértékű. Ezek pedig flexibilis, csúcstechnológiájú, nagy hozzáadott értékű és produktív kapacitások - tette hozzá. Az államtitkár méltatta, hogy a Leadec Kft. 25. éve sikeresen támogatja a magyar autóipar fejlődését. 

„Nem csupán maguk a járművek fejlődnek folyamatosan, a gyártók is egyre inkább megoldásszállítóvá válnak a mobilitás területén” – hangsúlyozta Dákai Ferenc. „Ehhez értékes hozzájárulást adunk. Nemzetközi piacokon tevékeny szolgáltatóként ismerjük a gyárakat és az alkalmazott technológiákat és ezekhez illesztjük digitális megoldásainkat”.

 

30 százalékkal bővítette létszámát a Leadec Kft.

700. munkatársát köszöntötte a Leadec Magyarországon

2019. március 13 – A Leadec Kft., a magyarországi autó és gyártóipar vezető szolgáltatója 150 fővel növelte alkalmazottainak számát. Az újonnan felvett szakemberek feladata szentgotthárdi és győri autóipari üzemek gyártási folyamatainak műszaki, infrastrukturális és logisztikai üzemeltetése, a bővülő kapacitások többlet igényeinek kiszolgálása.

Ez magában foglalja például az elektromos hálózat, a híddaruk, kapuk, vízkezelő és légkezelő berendezések menedzselését, a hűtési és fűtési rendszerek, tűzvédelmi rendszer karbantartását. A bővüléssel a kft. dolgozóinak száma elérte a 730 főt.

A társaság a súlyos munkaerőhiány körülményei között tudott bővülni. Vonzó karrier lehetőséget és stabil jövedelmet kínált, amivel rövid idő alatt tudott szakembereket felvenni a foglalkoztatás teljes spektrumára: az egyszerű munkavégzéstől a legmagasabb szintű technológia kiszolgálásáig terjedő állásokra.

A Leadec ugyanis Magyarország legjelentősebb autógyáraiban telepít egyebek között robotokat és megmunkáló központokat, speciális igények szerint készít villamos vezérlőszekrényeket. Szolgáltatásai közé tartozik a csúcsminőségű autók előállításakor szükséges nagy teherbírású darupályák és acélszerkezetek, logisztikai szállítóberendezések előállítása, az adatátviteli berendezések elektromos installációja és a gyártócsarnokok épületvillamossága.

A győri, kecskeméti, szentgotthárdi, szombathelyi és miskolci telephelyeken dolgozó szakemberek működtetik a gyárak központi villamosenergia-ellátó rendszereit és ellátják a létesítmények műszaki és infrastrukturális üzemeltetését, beleértve a gyártósorok szigorú előírásoknak megfelelő műszaki takarítását. A Leadec szolgáltatásai teszik lehetővé, hogy a világ legrangosabb autómárkáit előállító szakemberek kizárólag a prémium minőségű termelésre összpontosíthassanak.

A Leadec a napokban elnyerte annak a győri üzemnek a teljeskörű üzemeltetését, amely luxusautó márkák fontos műanyag alkatrészeit állítja elő. A megbízás magában foglalja a gyár elektromos hálózatának, a híddaruk, kapuk, vízkezelő és légkezelő berendezések menedzselését, a hűtési és fűtési rendszerek, tűzvédelmi rendszer karbantartását is.

A magyar autóipar évről-évre növekvő értékű megbízásokkal látja el a Leadec Kft.-t, amelynek árbevétele öt év alatt 40 százalékkal növekedett és 2017-ben mintegy 7,5 milliárd forint volt.

Bővült a Leadec feladatköre a szentgotthárdi gyárban

2019. január 1-jétől a Leadec Kft. végzi a szentgotthárdi gyár üzemfenntartási (FM) feladatai mellett a belső logisztikai szolgáltatásokat is.

Ez utóbbi szolgáltatás magában foglalja a gyárba érkező alkatrészek átvételét és raktározását, a termelési folyamatok ellátásán túl, a csomagolóanyag és tárolóeszköz menedzsmentet és készáru kezelést is. A feladat elvégzéséhez közel csaknem 150 dolgozót vettünk fel a telephelyre. Az első munkanapon mintegy 60 targonca és elektromos vontató lendült mozgásba a termelés kiszolgálása érdekében.

Az új logisztikai szolgáltatás elindításával a Leadec Kft. létszáma 728-ra emelkedett, a szentgotthárdi telephely csapatában pedig immár 218 munkatársunk dolgozik. Vállalatunk büszke arra, hogy már elkészültek az első olyan csúcsminőségű motorok a gyárban, amelyekhez mi is közvetlenül hozzájárultunk, egyúttal gratulálunk szentgotthárdi és győri egységeink vezetőinek és munkatársainak a kimagasló teljesítményükért.

700. munkatársát köszöntötte a Leadec Magyarországon

700. munkatársát köszöntötte a Leadec Magyarországon

A Leadec menedzsmentje személyesen üdvözölte a vállalat 700. új munkavállalóját Szentgotthárdon, az új logisztikai szolgáltatás elindításakor.

Soós Annamária csomagoló munkakörben kezdte meg pályafutását vállalatunknál. Szentgotthárdi csapatunkban Annamáriával együtt immár 218 munkatársunk dolgozik. Sok sikert kívánunk 700. dolgozónknak!